Zelfbouw – Buurtschap Crailo

Wonen zoals jij het wilt!

Realiseer je droomhuis in Buurtschap Crailo

Je hebt een kavel aangekocht! Wat nu?

Wij zijn gespecialiseerd in zelfbouwprojecten. In de afgelopen tien jaar hebben we tientallen zelfbouwprojecten gerealiseerd door het hele land. Elke woning is uniek en is ontworpen naar de persoonlijke woonwensen van de gebruiker met als uitgangspunt: wonen zoals jij het wilt!  

Onze kracht ligt in het vertalen van de wensen van onze opdrachtgevers. Wij zijn persoonlijk en nauw betrokken bij al onze projecten. We luisteren, analyseren, adviseren en verbinden disciplines en partijen. Wij zijn vakspecialisten die meedenken met onze opdrachtgevers, verrijken de ontwerpopgave met onze kennis en zorgen ervoor dat je kan wonen zoals jij het wilt. We zijn niet alleen ontwerper maar ook klankbord voor onze opdrachtgevers.


Onze kernwaarden:

Beleving:         Maximaal licht en ruimte
Verbinding:     Relatie binnen met buiten
Persoonlijk:     Invulling en vormgeving van alle specifieke wensen
Authentiek:     Aandacht voor levensstijl, smaak en karakter
Pragmatisch:  Een functionele indeling, vanuit aandacht voor het dagelijks gebruik

Elke samenwerking begint altijd met een vrijblijvend en vooral gezellig gesprek. Wij horen graag uw woonwensen.

 

 

Je hebt een kavel verworven en je kunt eindelijk je eigen huis bouwen.

Je woning is als een maatpak, je begint helemaal van begin af aan, een blanco vel om jouw droomhuis op te ontwerpen. Wij brengen de potenties van de kavel in beeld in combinatie met jouw persoonlijke woonwensen. Denk hierbij aan wakker worden met de ochtend zon, een rustige werkplek, hoge plafonds en fijne buitenruimten. Het gaat in het ontwerp voornamelijk over de beleving, waarbij maximaal licht en ruimte het streven is. Wij ontwerpen en begeleiden je door het gehele ontwerptraject; vragen de vergunningen aan, adviseren over het contracteren van aannemers met betrekking tot de bouwkosten, de contractinhoud en de start van de bouw. Daarnaast bieden we bouwbegeleiding tot oplevering aan, zodat je zeker weet dat je droomwoning wordt gebouwd zoals deze samen is bedacht. Het proces van je eigen woning bouwen ziet er als volgt uit.

 

Stappenplan zelfbouw

 1. Kennismaking
  Wij plannen graag een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek met u in. Tijdens dit gesprek gaan wij in op uw persoonlijke woonwensen, de bouwkosten en het zelfbouw- of verbouw proces. 
 2. Programma van Eisen
  Gezamenlijk stellen we een programma van eisen op, hierin beschrijven we alle punten waaraan het uiteindelijke ontwerp moet voldoen.
 3. Ontwerp
  Het ontwerpproces bestaat uit verschillende fases, die zijn opgedeeld in Schets Ontwerp (SO) – Voorlopig Ontwerp (VO) – Definitief Ontwerp (DO)
  Tijdens de ontwerp fases vertalen we de besproken woonwensen naar een concreet ontwerp. Er worden verschillende ontwerpvoorstellen besproken en samen werken we naar een ontwerp dat helemaal past bij uw persoonlijke levensstijl en woonwensen.
 4. Omgevingsvergunning:
  Na het vaststellen van het DO gaan we alle documenten uitwerken die nodig zijn voor een vergunningsaanvraag. We maken uitvoerbare bouwtekeningen en nemen alle details door die relevant zijn voor de prijsvorming van de aannemer.
 5. Prijs- en Contractvorming:
  Met het uitgewerkte ontwerp en de bouwtekeningen kunnen aannemers worden benaderd. De aannemer werkt een offerte uit waarop een aannemer kan worden geselecteerd.
 6. Bouwvoorbereiding: Na de aannemersselectie worden alle specifieke uitvoeringsdetails verder uitgewerkt, besproken en vastgelegd.
 7. Uitvoering en Oplevering: Alle voorbereidende werkzaamheden zijn gedaan en de aannemer kan starten met de bouw. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebouwd. Tijdens de bouw verzorgen wij graag de esthetische begeleiding. Waarbij wij  nauw betrokken zijn voor esthetische beslissingen, keuze ondersteuning bij toe te passen materialen en vragen over keuzes die er gemaakt moeten worden tijdens de bouw. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook de bouwbegeleiding verzorgen. Dit houdt in dat we regelmatig de bouw bezoeken om te kijken of alles volgens afspraak wordt uitgevoerd.

 

kennis maken? neem direct contact met ons op

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.