Het team van Nova Zembla Lofts, wie zijn dat?

In 2012  hebben we Nova Zembla Lofts opgericht met de eerste bouwgroep in Buiksloterham, Amsterdam Noord. Wij zijn Hans Oudendorp, Reijer Bets en José van Spaandonk. Alle 3 hebben wij een bouwtechnische opleiding volbracht en daarna gespecialiseerde vervolgopleidingen. Samen beschikken we over een uitgebreide werkervaring op het gebied van ontwikkelen en realiseren van bouwprojecten.

Hans Oudendorp, opgeleid als architect en interieurarchitect, heeft zich na vele jaren ervaring met ontwerp en projectontwikkeling gespecialiseerd in zelfbouw en bouwgroepen. Als initiator en als ontwikkelaar/ontwerper  van cascowoningen, die samen met zelfbouwers tot stand worden gebracht. Het begeleiden van zelfbouwers in het realiseren van hun droomwoning staat steeds voorop.

Reijer Bets heeft ervaring als architect en ontwikkelaar van zelfbouwprojecten en grotere woningbouwontwikkelingen. Reijer is ervaringsdeskundige in het samen bouwen met een bouwgroep. Hij heeft zelf een bouwgroep opgezet, het proces begeleid en is nu bewoner van een via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld project. Als geen ander kent hij de beweegredenen van bouwgroepleden met hun specifieke wensen en zeggenschap.

José van Spaandonk werkt als zelfbouwadviseur en makelaar. Door haar ervaring als ontwikkelaar bij woningbouwcoöperaties is ze thuis op het gebied het doorrekenen van vastgoedexploitaties, grondverwerving, erfpacht, splitsing, contractvorming, en bewonersparticipatie. José doet voor Nova Zembla Lofts de procesbegeleiding van de bouwgroep en is betrokken bij de werving van nieuwe leden.

Kortom een veelzijdig team dat aangetoond heeft samen met zelfbouwers goede casco woongebouwen te kunnen ontwikkelen, waarin bouwgroepleden naar eigen inzicht hun indeling en afbouw kunnen maken; Binnen planning en budget.  Inmiddels zijn er 2 projecten opgeleverd, is er 1 in aanbouw en zijn er 3 in ontwikkeling; Op verschillende locaties in Amsterdam.

Wij staan klaar voor nieuwe projecten. Doen jullie mee?

Hans Oudendorp

Hans Oudendorp

Architect

Reijer Bets

Reijer Bets

Architect

Jose van Spaandonk

Jose van Spaandonk

Procesbegeleider