TopNotch

TopNotch

Type project
Nieuwbouw - CPO
Oppervlak
1950 m2 bvo
Programma
9 woningen en 1 gemeenschappelijke ruimte
Duurzaamheid
Klimaatneutraal (EPC < 0,0)
Locatie
Centrumeiland, Amsterdam
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Coöperatief TopNotch
Aannemer
Van Baaren Aannemers

Bouwgroep TopNotch is gelegen op de hoek van Strandeilandlaan en Quashibastraat, centrumeiland Amsterdam. De lofts hebben uitzicht op het IJmeer en de Diemer Vijfhoek. Dit is een natuurgebied die de verbinding vormt tussen Waterland en de Vechtstreek. Dit fantastische uitzicht is 1 van de uitgangspunten geweest van het ontwerp. Mede hierom hebben we grote raampartijen ontworpen en heeft elke loft een gouden erker met geweldig uitzicht. Verder hebben we het ontwerp een stoere en uitgesproken uitstraling gegeven. Het gebouw zal een echt statement zijn op de hoek van een woonblok met allerlei individuele zelfbouwkavels. 

Het plan bevat 1 gemeenschappelijke ruimte gekoppeld aan de entreeruimte. Deze gemeenschappelijke ruimte wordt door de bewoners voor vele creatieve doeleinden gebruikt; schilder cursussen voor de buurt, filmavonden etc. Daarnaast zijn er 2 gemeenschappelijk dakterrassen ontworpen waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

In samenwerking met ons als architect hebben de bouwgroepleden de lofts een persoonlijke indeling gegeven. Hierdoor zijn de lofts helemaal passend ontworpen voor de persoonlijke woonwensen van de bewoners. Daar waar de casco in de basis er hetzelfde uitzien, is elke loft uniek geworden.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.