De Werf

De Werf

Type project
Nieuwbouw
Oppervlak
1575 m2 bvo
Programma
8 woningen en 2 bedrijfsruimten
Locatie
Jan Tooropstraat, Amsterdam
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Coöperatief Nova Zembla Lofts - De Werf
Aannemer
De Geus Bouw
Architect
NGA Architecten

Nova Zembla Lofts – De Werf is geselecteerd voor 1 van de 3 bouwgroepkavels aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West. De 3 bouwgroepen behoren samen met de 10 achterliggende vrije zelfbouwkavels tot een compositie in de wijk.

Wij hebben het gebouw dusdanig ontworpen dat er een vrije indeling mogelijk is van 1 tot 3 lofts per verdieping, met een plafondhoogte van 3.10 meter en grote buiten terrassen van 10+ m2.  Op de begane grond zijn 2 bedrijfsruimtes gesitueerd zodat het gebouw een relatie aangaat met de straat. Binnen het geldende beeldkwaliteitsplan is een stoer en sterk grid als gevel ontworpen waarin de structuur van het gebouw leesbaar is. Binnen dit grid hebben de bewoners individuele keuzes kunnen maken m.b.t. de uitvoering van de kozijnen. In samenwerking met de architect hebben de bouwgroepenleden de lofts een persoonlijke indeling gegeven. Hierdoor zijn de lofts helemaal passend ontworpen voor de persoonlijke woonwensen van de bewoners. Daar waar de casco in de basis er hetzelfde uitzien is elke loft uniek geworden.

Klimaat neutraal

Het is een klimaat neutraal gebouw waar de bewoners gezond kunnen wonen. In de materiaalkeuze is rekening gehouden met het gebruik van lokale en duurzame producten. Zo is er hennep gebruikt als isolatiemateriaal omdat dit de CO2 reduceert tijdens de groei. Het gebouw beschikt over zeer hoge isolatiewaarden, driedubbel glas, 70 zonnepanelen en een EPC van 0,0. Dit zorgt voor een zeer laag tot geen energiegebruik voor de bewoners. Het trappenhuis zit bewust aan de voorgevel met veel zon- en daglicht om bewegen te stimuleren.

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo ✋, welkom bij nga. Stel gerust een vraag.