Bouwgroep De Werf

Waar is het

Bouwgroep NZL de Werf komt aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam-West, de buurt heet ook wel Overtooms Veld. Het ligt precies tussen de ring en de ringlijn van de metro op loopafstand van het Rembrandtpark en 10 minuten fietsen van het Vondelpark. De buurt is op dit moment in transformatie/overgangsfase naar vernieuwing. Er zijn veel nieuwe initiatieven; de markt op het plein 40-45 is vernieuwd, het studenthotel, nieuwe en onbekende broedplaatsen en er is veel vervangende nieuwbouw in de koopsector. De 4 nieuwe bouwgroepen in deze straat, waarvan “de werf” er een is zullen meegroeien in deze vernieuwing. De metrohalte Lelylaan ligt vlakbij, je bent zo op de ring, en voor je stedelijke activiteiten zo in de stad. Als je in Amsterdam wilt wonen, tegen een redelijke prijs, dan is dit een goede plek. en……..je hebt de stad en haar voorzieningen onder handbereik.

Wat gaan we bouwen

De locatie voor onze bouwgroep ligt tussen twee andere bouwgroepen in en heeft een vastgestelde breedte van 18.00 m. Daarnaast is er een kavelpaspoort vastgesteld door de gemeente waarin precies beschreven staat hoe hoog, breed en hoe diep wij mogen bouwen. Daar moeten we ons aan houden. We kunnen echter nog veel zelf beslissen en er zijn nog veel mogelijkheden.

Op dit moment is er door de architect al een opzet gemaakt die besproken is. Wat er in ieder geval komt zijn open ruimtes met hogere plafonds als de standaardhoogte. Een soort loft. Een loft is een grote open ruimte met een liefst hoog plafond. Hierdoor ontstaat er een grote ruimtelijke werking. Vaak is er een vaste kern waar de leidingen lopen en kan het op een vrije manier ingedeeld worden. Zelf indelen geeft ieder bouwgroep lid zijn maximale mogelijkheden. Er komt een lift in, en parkeerplaatsen op het achterliggende terrein. De architect heeft op verzoek (van de bouwgroep) een flexibele indeling ontworpen van een verdieping waardoor er appartementen/lofts in verschillende afmetingen mogelijk zijn. Zo kan ieder bouwgroep lid zijn eigen aantal m2 en locatie in het gebouw bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaamheid

Energieneutraal is een ambitie die door de Gemeente Amsterdam als voorwaarde is gesteld bij deze bouwlocatie voor onze bouwgroep. Als bouwgroep hebben wij aangegeven dat we daar graag aan voldoen. Dat houdt in dat we een energieneutraal gebouw gaan bouwen en zorgen voor een zeer laag tot geen energieverbruik. Dat vraagt naast veel inspanning in ontwerp en gebruik van het gebouw ook geld. De koopprijs houdt in dat een substantieel deel hiervan besteedt zal gaan worden aan deze duurzaamheid maatregelen.

In je aankoopprijs zit dus al een deel verwerkt van wat je later kwijt zou zijn aan energiekosten. Op dit moment is ingeschakeld adviesbureau “Aldus”, die gespecialiseerd is in duurzaam gebruik van bouwstoffen en energie neutrale installatieconcepten. We denken op dit moment in eerste instantie aan: extra hoge isolatie, triple glas (driedubbelglas), zonnepanelen, alternatieve energiebronnen. Alles wordt in de ontwikkelingsfase onderzocht op haalbaarheid en toepassing.