Bouwgroep Baak

Op Steigereiland Noord, IJburg, geeft de gemeente Amsterdam 3 kavels uit: kavel A en B aan zelfbouwgroepen en kavel C aan een ontwikkelaar die er huurwoningen in het middeldure segment gaat realiseren. Onze bouwgroep BAAK01 is door de gemeente geselecteerd om kavel A te realiseren. Daarnaast is het team van Nova Zembla Lofts betrokken bij de ontwikkeling van de huurwoningen op kavel C (De Kaap).

Wat gaan we bouwen?

Casco hofwoningen van max. 3 bouwlagen, met een diepte van 12 m1, ca. 120 tot 180 m2 gebruiksoppervlak; met mogelijkheden voor dakterrassen en buitenkamers; met een extra hoog plafond op de woonverdieping (3,15 m1) voor maximale ruimtebeleving en veel zon en licht in huis.

Alleen de trap krijgt een vast positie en er wordt een zone bepaald waar de aan- en afvoerleidingen de vloer in kunnen. Verder zijn de woningen vrij indeelbaar; de af- en inbouw bepaal je zelf. Je kan voor de uitvoering daarvan kiezen voor zelf klussen of een eigen aannemer, maar ook voor de aannemer van het casco. Het wordt een super duurzaam project. Behalve met de woningen gaat de bouwgroep ook aan de slag met de binnenhof. Bomen met plukfruit; Een speelplek. Er is veel mogelijk.